lördag 17 januari 2009

Recension: Vid Kartans Ände

Jag avbryter mina film recensioner med att recensera en Fantasy bok från en debutant inom författaryrket. Författaren kallar sig Erik Van Der Meuller och skriver för förlaget Bombadil Publishing. Erik är en ung författare på endast 16 år (15 när boken blev klar och utgiven) och har en förhoppningsvis ljus framtid framför sig. Boken kom ut våren 2008. Nu till boken.

Boken handlar om Leon, en ganska ung vältränade kille som tjänar en ond regim kallad "Familjen". Han är ledare för sin grupp på 6 personer inräknad sig själv och i gruppen har han Prickskytten Gabriel, Biffen Marcus, sin högra hand Romir, fånen Gael och den "hårda" kvinnan Leanne. En dag blir han och hans grupp skickade på ett uppdrag där Leon för första gången inte kommer att få agera ledare själv. Han och hans grupp ska nu istället lyda under en ledare från en annan grupp nämligen Albert, en veteran inom Familjen. När de ger sig ut på uppdraget börjar Leon minnas saker som får konskvenser och hans val gör att uppdraget får en vändning.

Jag tycker att Kartans ände är en bra bok. Den kan vara jobbig att läsa ibland då både författaren och förlaget har gjort sina missar i bokredigeringen, t.ex så är styckindelningen jobbigt indelad. Det finns även stav fel här och där som vare sig författaren eller förlaget brytt sig om att ändra. Men ändå, det är en bra och spännande bok med komiska inslag. Erik skriver väldigt detaljerat och vuxet för att bara vara 15 år och det gör att man får en väldigt bra bild utav allt som händer i boken. Det går inte två sidor utan att något händer utan Erik vill få boken att vara spännande hela vägen, något som jag uppskattar väldigt mycket. Boken är inte överdrivet lång men det kompenseras med att det är tänkt att bli en trilogi och att det sedan kommer komma massa böcker av Erik Meuller efteråt.

Jag tycker helt klart att Vid Kartans Ände är värd de futtiga 150 kronorna den kostar att köpa. Betyget blir ganska högt men sänks lite pågrund av stavfel mest och även lite att Fantasy inte är min genre.
8/10

Boken finns att köpa här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar