måndag 5 januari 2009

IMDB top 250 #6


Dags för nummer 6 på listan. Denna gång gäller det filmen Pulp Fiction. Ni inbitna läsare kanske märker det, men för er som inte har följt listan lika mycket så tänker jag berätta att jag har ändrat lite i själva "layouten" av inläggen. Istället för att skriva vad min placering av filmen blir kommer det att komma ett " Värd sin placering? ". Detta är för att när jag recenserade The Good, The Bad and The Ugly fick mycket klagomål för att jag ansåg den inte var bättre än runt top 50. Det kommer också komma en liten lista i början där det står placering, regissör och år filmen utkom. Men, nog om det. Här är recensionen!

#6:
Pulp fiction
regi: Quentin tarantino
år: 1994

Pulp Fiction
handlar om en massa olika figurer som har sina egna berättelser men alla vävs tillslut samman. I Pulp Fiction finner du bland annat rånare, boxare, maffia, droger m.m. Det är en halsbrytande, brutal men ändå komisk film.


Jag har länge undvikit Pulp Fiction. Varför har jag ingen aning om. Kanske för att min bror tjatat om den och sagt att den var grym och jag inte litat på hans filmsmak? Kanske för att jag helt enkelt haft andra filmer att se. Men nu, när jag äntligen har sett filmen, vet jag att min bror alltid haft rätt. Pulp Fiction är en grym film och den knäcker alla på listan hitils. Det första som slår mig är att jag, efter att ha sett The Good, The Bad and The Ugly med sitt otroligt jobbiga soundtrack, verkligen gillar musiken. Framförallt låten som spelas ganska så tidigt i filmen efter introt med rånarna. Ni som har sett den vet vad jag talar om. För det andra så är skådespelarna grymma. Jag diggar framförallt Samuel L Jackson, men även John Travolta är lysande i filmen. Filmen innehåller även det grymmaste citatet jag hört i en film nämligen " I'm gonna go medieval on your ass ! ". Denna mening fick mig att skratta högt där jag satt ensam i min stol framför tv:n. Sen har vi ju plånboken Bad Motherfucker, som också är riktigt grym.

Men, ja tyvärr finns det ett men, filmen kan vara svår att hänga med i om du inte är absolut vaken. Jag hade inga större problem men för de som bara vill kolla på film för att slappa får nog tänka om när de ska se den här filmen. Den hoppar fram och tillbaka mellan olika tider hela tiden. Jag kan faktist inte se något större minus i filmen annat än det jag nyss drog upp.

IMDB betyg: 8,9
Mitt betyg: 9,5
IMDB placering: 6
Värd sin plats på listan? Ja, högre?

3 kommentarer:

  1. Där ser du, du borde ju lita MER på min filmsmak! Forrest Gump borde du se om tillexempel ;D

    SvaraRadera
  2. Ska se om den. Men jag kommer inte tycka om den;D

    SvaraRadera
  3. Kommenterad annorstädes.

    SvaraRadera