torsdag 22 januari 2009

IMDB top 250 #9Dags för #9 på listan, Star Wars: Episode V.
#9:
Star Wars: Episode V
Regi: Irvin Kershner
År: 1980

I uppföljaren till Star Wars fortsätter kampen för att rädda galaxen från det ondskefulla Rymdimperiet. Luke Skywalker, Han Solo, Prinsessan Leia och Chewbacca står öga mot öga med Rymdimperiets styrkor på isplaneten Hoth. När Han Solo och Leia lyckas fly, beger sig Luke till planeten Dagobah på jakt efter jedi-mästaren Yoda. Endast med Yodas hjälp kan Luke överleva utmaningen från Darth Vader och möta Den Mörka Kraften.


Star wars, en filmserie som jag ända sen jag såg delar ur episod VI verkligen avskytt och det var inte för att jag inte förstod, nej det var för att den var dålig. Jag bestämde mig ändå för att se om dem för att se om jag bara var dum när jag var yngre och nu har jag kommit fram till ett svar.

Star wars, Star wars, Star wars vilken skit. Ja, tyvärr kan jag inte uppskatta filmen hur mycket jag än försöker. Det hela blir inte bättre med en riktigt sunkig Mark Hamill i huvudrollen som Luke Skywalker, ja, egentligen är det inte många skådespelare alls i filmen som är bra, men jag tycker dock att Harrison Ford spelar sin roll som Han Solo ganska bra. Jag kan inte heller förstå vad alla tycker är så roligt och bra med karaktären Chewbacca, som bara är otroligt jobbig med sitt förbaskade läte. Även specialeffekterna är mediokra. Det mesta ser helt okej ut, men skotten från deras pistoler ser helt förjävliga ut och är inte bra ens för att vara 80-tal. Jag tycker inte heller musiken är något vidare och det enda jag uppskattar inom den är det pampiga ljudet som Darth Vader för med sig. Krigs- och slagsmålsscenerna är också urusla, ett bra ex på det är när Darth Vader och Luke Skywalker fäktas i slutet.
Allt är dock inte dåligt i Star wars, den har en detalj som är rolig och ganska gullig som jag skrattade mycket åt. Denna detalj är såklart karaktären Yoda som är helmysig och det enda bra i Star wars: episode V.IMDB betyg: 8,8
Mitt betyg: 4,0
IMDB placering: 9
Värd sin plats på listan? ha-ha-ha

6 kommentarer:

 1. Help me obi-wan youre my only hope

  SvaraRadera
 2. Haha Yoda kicks ass, men annars är filmerna piss. Du ska få se i sexan, då kommer det en massa fulla nallebjörnar och skit med. Fast den är nästan bäst om jag minns rätt, för den är så ful så den blir rolig :P

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt klart med! Star wars är så jäkla överskattat, men yoda är urgullig:D

  SvaraRadera
 4. You will regret this.

  SvaraRadera