lördag 31 januari 2009

IMDB top 250 #12

Dags för #12, en film som ni som läste recensionen på Star Wars V, borde förstå lite vad jag kommer att tycka. Filmen är Star Wars IV.#12: Star Wars IV - A New Hope
Regi: George Lucas
År: 1977
Jedi-riddarna har utrotats och Imperiet styr galaxen. En par rebeller har slått tillbaka genom att stjäla de hemliga planerna för Imperiets mäktigaste vapen, Dödsstjärnan. Kejsarens tjänare, Darth Vader, får i uppdrag att återfinna planerna. Den tillfångatagna prinsessan Leia lyckas sända en nödsignal som mottas av en bondpojke, nämligen Luke Skywalker. Han tar ödet i sina händer och antar utmaningen att rädda prinsessan och hjälpa Rebellerna i deras kamp för att krossa imperiet.


Ja som sagt, ni som läst min recension på Star wars V vet vad jag tycker om filmserien. Star wars IV är inte mycket bättre än episod V och därför kommer denna recensionen bli ganska lik den på Star Wars V.
Likt femman är skådespelarna urusla men i fyran är de faktist snäppet sämre. Musiken är inte heller i denna särskilt bra och jag förstår inte alla som avgudar den. I Star Wars IV finns heller ingen Yoda som gör filmen bättre utan egentligen är alla karaktärer ganska så piss. Så varför tycker jag egentligen att 4:an är en bättre film än 5:an? Kort och gott är det väll egentligen att krigsscenerna, som är så otroligt jävla askassa att det enda jag sett sämre ur är i Star Trek, är färre. Dock så finns, om man inte räknar med en ur Star Trek, den sämsta slagsmålscenen jag någonsin sett med i filmen. Nämligen den när Darth Vader slåss mot Obi-wan och de håller ett ruskigt "bra" tempo med sina ljussvärd. Det blir inte bättre med att den slutar genom att Obi-wan slår av sitt ljussvärd för att på så sätt bli dödad. Harrison Ford gestaltar fortfarande Han Solo bra och det är en av de få punkter på plussidan jag kan hitta.

IMBD betyg: 8,8
Mitt betyg: 4,5
IMDB placering: 12
Värd sin plats på listan? Ja men verkligen, den är ju nästan lika bra som Disaster Movie.

1 kommentar: