lördag 27 december 2008

Landslagsback till Bajen

Den moldaviske mittbacken Igor Armas har tecknat ett fyraårskontrakt med Hammarby. Den 21-årige landslagsbacken lämnar därmed lämnar sin nuvarande klubb FC Zamuri.
- Han är en bra huvudspelare med intressant vänsterfot och har erfarenhet trots sin unga ålder, säger Hammarby Fotbolls vd Michael Andersson.Foto: Andreas L Eriksson

Förstärkning i mittförsvaret har varit första prioritet för Hammarbys sportsligt ansvariga när värvningsarbetet intensifierades efter den allsvenska avslutningen. Nu har klubben gjort klart med en mittback, den moldaviske a-landslagmannen Igor Armas.

- Igor är en bra huvudspelare som har slagit igenom i Moldavien i år. Han har blivit vald till ligans bästa försvarsspelare och är landslagsman. Det är en mycket spännande spelare och har trots sin unga ålder varit med om lite grann redan nu, säger Michael Andersson.

Den 192 cm långe Igor Armas är fostrad i klubben FC Zimbru från den moldaviska huvudstaden Chisnau. Nu går alltså flytten till Stockholm och Hammarby. Under måndagen och tisdagen har han genomgått de obligatoriska medicinska och fysiska testerna. De förflöt utan anmärkningar och därmed undertecknades ett fyraårskontrakt av båda parter.
21-åringen har flera egenskaper Hammarby efterlyst, särskilt när det kommer till den fysiska biten.

- Det är en reslig mittback som har en vänsterfot som är intressant. Att få ytterligare en försvarspelare med vänsterfot är bra för balansen i backlinjen. Vi ser Igor som en potentiellt riktigt duktig fotbollsspelare i framtiden. Visst kommer han att behöva acklimatisera sig till svensk fotboll, men han har som sagt en del erfarenhet genom landskamper och internationellt spel även på klubblagsnivå, säger Michael Andersson.

Igor Armas ansluter till Hammarbys trupp när försäsongsträningen drar igång den 7 januari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar