söndag 28 december 2008

IMDB top 250 #4


Så var det dags för nummer 4 på listan! Denna gång är det filmen The Dark Knight som gäller. The Dark Knight är, som alla kanske inte vet, en ny Batman film. Det fina med filmen är att man inte behöver ha sett någon av de andra filmerna innan.

Filmen handlar om Batman som bestämmer sig för att en gång för alla få ett slut på all brottslighet i Gotham City. Han har hjälp av polischefen Jim Gordon och åklagare Harvey Dent och denna sammarbetstrio visar sig vara utmärkt. De får dock problem när mästerskurken Jokern bestämmer sig för att sammarbeta med Maffian och döda Batman.


Jag var lite tveksam till denna filmen. Den har blivit så jädra upphausad att jag tröttnat på allt tjat om den. Jag har tillochmed tröttnat så mycket att jag gått och sagt att jag sett filmen och att den inte är så bra som alla säger. Men då hade jag inte sett filmen,och nu, när jag sett den, inser jag hur jävla fel jag hade.
The Dark Knight är en underbar film! Christian Bale är grym i rollen som Batman och Heath Ledger gör något av de bästa jag sett i rollen som Jokern. Jag säger inte att Maggie Gyllenhaal och Morgan Freeman samt de andra skådespelarna i filmen gör ett dåligt jobb, men de försvinner i skuggan bakom Bale och framförallt Ledger. Jag tycker storyn är underbar, musiken är underbar, skådespelarna är underbara allt är helt enkelt underbart. Det enda jag skulle kunna klaga på är att slutet är lite halvt B men om man tänker efter är det som bäddat för en grym uppföljare så det kanske inte är B alls.
Filmen har också fått en jävla skjuts av allt som hänt omkring den. Christan Bale misshandlade sin mamma, Morgan Freeman voltade med sin bil och Heath Ledger dog. Det sista är självklart sorligt men jag tror det hjälpt filmen en del. Den blir såhär bra mycket på grund av honom.

The Dark Knight är vad jag anser en film som förtjänar att ligga där den är. Kanske, beror på hur resten av filmerna på listan är, högre. Någonstans runt andra plats borde den nog kunna lägga sig.

IMDB Betyg: 8,9
Mitt Betyg: 9,5
IMDB Placering: #4
Min Placering: # 2-4

3 kommentarer:

 1. Gyllenhaal är den enda i filmen som är dålig

  SvaraRadera
 2. "Filmen har också fått en jävla skjuts av allt som hänt omkring den. Christan Bale misshandlade sin mamma, Morgan Freeman voltade med sin bil och Heath Ledger dog. Det sista är självklart sorligt men jag tror det hjälpt filmen en del"


  så du tycker inte att christan bale misshandlar sin mamma är sorgligt?:P

  //ludwig F

  SvaraRadera
 3. 1. Gyllenhaal är absolut inte dålig
  2. Nej ludwig, för jag tror inte det är sant;)

  SvaraRadera