torsdag 12 februari 2009

IMDB top 250 #13


#13 på listan är alltså Shichinin no samurai, vilket är den första icke engelskspråkiga filmen på listan.
#12:
Shichinin no samurai
Regi: Akria Kurosawa
År: 1954

En by blir ständigt attackerad av ett gäng stråtrövare och kan inte längre försvara sig själva. De ber en gammal veteran samuraj om hjälp och han ger sig ut för att fixa 6 stycken till samurajer att hjälpa honom försvara byn.


Den första icke engelskspråkiga filmen är tyvärr också en av de sämsta än så länge . Filmen är otroligt seg och under en stor del av filmen sitter jag och halvsover då det aldrig händer något. Visst, den är otroligt välskriven och skådespelarna är jättebra men den förvandlas ändå till en ganska medioker film pga. att den är så otroligt seg. Detta blev den första filmen jag delade upp i delar när jag såg den och de är självklart inte så bra, men jag klarade helt enkelt inte av att se den i sträck då den är 3 timmar och 20 minuter långtråkig. ljudet är inte mer än okej och jag stör mig på störningarna i bilden (jag vet att den är gammal men detta störde mig inte i Casablanca som faktiskt är äldre. Nej tyvärr, den här filmen uppskattar jag inte.


IMDB betyg: 8,8
Mitt betyg: 6,0
IMDB placering: 13
Värd sin plats på listan? Aboslut nej.

1 kommentar:

  1. Se om filmen. Betänk hur i princip all annan action kokats ihop efter Kurosawas grundrecept som presenteras här. Studera foto, klippning. Studera allt. Helt sant att denna film har fel plats på listan; den borde ligga högre upp. Mycket högre upp. "De sju samurajerna" är förmodligen filmhistoriens största stund. Kurosawas hantverk är fullt jämförbart med Gauguins måleri eller Coltranes saxofon. Ett av alla tiders största konstverk. Alla kategorier. / Marcus

    SvaraRadera